Laporan Penilaian Bulanan SFBC

Peraturan SFBC

PANDUAN

Kelab ini memperkenalkan satu sistem baharu yang keluarkan oleh Biro Kewangan & Pentadbiran SFBC bagi pemangkin tahap margin aktiviti kelab ini yang akan berkuatkuasa pada 1hb Jun 2024. Peraturan ini diperkenalkan kepada semua ahli sebagai syarat wajib untuk mengekalkan status ahli sebagai memberships kekal di dalam kelab ini.

Sejak pembukaan semula aktiviti kelab ini selepas rehat yang panjang selepas hari raya aidilfitri, margin aktiviti kelab ini telah jatuh sebanyak hampir 90% jika dibandingkan dengan purata keaktifan selepas CIG 2023 pada tahun yang lalu. Penurunan margin aktiviti yang amat ketara ini membawa penurunan kadar pendapatan harian yang rendah daripada kutipan latihan harian jika dibandingkan kos yang perlu ditanggung oleh kelab ini pada setiap minggu. Kutipan yuran bulanan hanya mampu untuk menampung pembiayaan kos sewa venue latihan bagi setiap minggu ini tidak termasuk kos bagi menampung aktiviti perlawanan inter club pada setiap bulan. Lain-lain kos asing adalah kos shuttlecock dan lain-lain kos yang melibatkan perbelanjaan pentadbiran kelab.Dengan ini peraturan baru perlu di buat bagi menggerakan 49 ahli yang memegang status sebagai pemain badminton amatur dibawah naungan SFBC.

Disini kelab ini memperkenalkan peraturan baru bagi mentafsir tahap keaktifan ahli yang akan diiktiraf oleh kelab ini. (250 POINT Mata ganjaran penuh bagi semua ahli yang mendapat Point Penilaian penuh sebanyak 2 Point mata penilaian setiap bulan).

KREABILITI STATUS AKTIF KEAHLIAN KELAB (2 POINT STATUS AKTIF DIPERLUKAN PADA SETIAP BULAN – POINT 1 ADALAH WAJIB DAN 1 POINT YG LAIN SEBAGAI OPTION PILIHAN WAJIB)

  1. TIADA TUNGGAKAN YURAN KELAB (WAJIB) – 1 Point penilaian

OPTION PILIHAN WAJIB (AHLI BEBAS MEMILIH MANA-MANA OPTION DIBAWAH)

  1. AKTIF DALAM AKTIVITI KELAB ( GAME HARIAN @ DRILL @ TOURNAMENT DALAMAN ) – 1 Point penilaian
  2. AKTIF DALAM AKTIVITI INTER CLUB (FRIENDLY) SEBAGAI PEMAIN, PEMBANTU URUSETIA ATAU PENYOKONG DI GELANGGANG – 1 Point penilaian
  3. AKTIF DALAM PENYERTAAN MELIBATKAN TADBIR URUS KELAB (MENJAWAT JAWATAN AHLI JAWATANKUASA INDUK) DAN LAIN-LAIN JAWATANKUASA DALAMAN KELAB ( URUSETIA CIG DLL) – 1 Point penilaian

2 POINT AKTIF DIPERLUKAN SEMUA AHLI BAGI MENGEKALKAN STATUS KEAHLIAN PADA SETIAP BULAN DAN BIRO KEWANGAN BERTANGGUNGJAWAP DALAM MENENTUKAN STATUS AHLI BERDASARKAN 2 POINT UTAMA YANG MEMBENARKAN STATUS AHLI KEKAL AKTIF.

JUMLAH PENUH 6 POINT DIPERLUKAN UNTUK PENILAIAN OLEH BIRO KEWANGAN & PENTADBIRAN BAGI TEMPOH SETIAP 3 BULAN. (PERLEMBAGAAN KELAB MEMPERUNTUKAN JIKA AHLI GAGAL MELUNASKAN YURAN BULANAN SECARA 3 BULAN BERTURUT-TURUT KEAHLIANNYA AKAN DITAMATKAN DAN PENALTI DIKENAKAN KEPADA AHLI TERSEBUT JIKA INGIN MENYERTAI KELAB INI SEMULA PADA KADAR YANG DIFIKIRKAN PERLU).

Ini bermakna setiap ahli wajib untuk menyertai mana-mana aktiviti dianjurkan oleh kelab ini sekurang-kurangnya (1) kali pada setiap bulan mengikut kemampuan ahli tersebut. Dimana peraturan sebelumnya hanya mewajibkan ahli hanya membayar yuran kelab pada setiap bulan dan tiada had bagi mengikuti sebarang aktiviti yang dijalankan pada setiap minggu.

Maka dengan ini, bersama-samalah kita memajukan kelab ini bagi kemajukan sukan badminton untuk negara tercinta ini dan kerjasama bagi semua pihak adalah amat-amat dialu-alukan.

Wassalam

-Setiausaha SFBC 19hb May 2024

Penilaian Bulan Jun 2024

SENARAI NAMA AHLI DAN markah aktiviti

SENARAI AHLI TERKINI (MAKSIMUM KUOTA KELAB 55 AHLI SAHAJA)
BILNAMA AHLIID KELABYURAN BULANANAKTIVITIJUMLAHSTATUS PENILAIAN BULANAN
1HAIROL BIN KADER@JAMALSFBC 01
2KHAIRUDDIN BIN DAUDSFBC 02
3DR. MUHAMMAD FIRDAUS BIN MANSORSFBC 03
4SAIFUL MUNIZAM BIN SAADSFBC 04
5SITI SAFIRAH BINTI YUSRISFBC 05
6AHMAD FAIZUL BIN MUSTAFAHSFBC 06
7MOHD MALLISA BIN ABU ASASFBC 07
8MUHAMMAD RAZIFF BIN MOHD SAADSFBC 08
9MOHD ROZAIMI BIN MOHD ZAINSFBC 09
10AHMAD QUZAINI BIN AWANGSFBC 10
11MUHAMMAD NUR AIMAN BIN MUHAMMAD NAIMSFBC 11
12MOHD SANUSI BIN MA HASSANSFBC 12
13MUHAMAD FIRDAAUS BIN HALIMSFBC 13
14RICKLOS BIN MABUANGSFBC 14
15MOHAMAD HAKIMI FIRDAUS BIN MOHAMAD RIPINSFBC 15
16ABDUL AZIZ BIN ROMLISFBC 16
17MOHAMAD HAFIZI BIN SHAFIESFBC 17
18MOHD KHAIRI BIN BAHAROMSFBC 18
19AFIQ ASHRAF BIN ABD RAHIMSFBC 19
20NIK AZHAR SYAFIQ BIN NIK AZHARISFBC 20
21AIN FARHANA BINTI ABU SAMAHSFBC 21
22MOHD FAKARUZIE BIN YUSUFSFBC 22
23AHMAD TARMIZI BIN AZIZANSFBC 23
24MUHAMMAD ADIB YAMIN BIN MUHAMAD THAHIRSFBC 24
25LUQMANUL HAKIM BIN MUHAMAD ZUBIRSFBC 25
26ABDUL RAHMAN BIN KHALIDSFBC 26
27MOHD BAKRI BIN MOHD HIJAZISFBC 27
28SITI ZAHIDAH BINTI ZALIZANSFBC 28
29NOR FASEHAH BINTI HJ SABRISFBC 29
30MUHAMMAD RIZAL BIN YAAKOBSFBC 30
31AHMAD RIDZUAN BIN ZAINALSFBC 31
32MUHAMMAD AUZAE BIN MAHAMUDSFBC 32
33MOHD JASNI AMRI BIN ABD JALILSFBC 33
34MUHAMMAD ZAID BIN ZULKIFLISFBC 34
35SHEIKH MOHAMMAD IZZ ZIKRY BIN SHEIKH MOHD ANUARSFBC 35
36SHEIKH MOHAMMAD IZZ AQIL BIN SHEIKH MOHD ANUARSFBC 36
37MOHAMAD AIMAN BIN ABDUL LATEFSFBC 37
38IZROL BIN ABDUL RAHIMSFBC 38
39NOR FADHLINA BINTI YAHAYASFBC 39
40MUHAMMAD ALIF BIN RAMLANSFBC 40
41EVIAN A/P LANSFBC 41
42MUNIYAMA A/P MARAPENSFBC 42
43MUHAMMAD NAQIB BIN MOHAMAD NOORSFBC 43
44BAKHOZNIRAH BINTI BAHARUDDINSFBC 44
45NOR HAZLINA BINTI MOHD SOFISFBC 45
46FARIDAH BINTI HUSINSFBC 46
47MOHD ANIS BIN MOHAMAT LUTFISFBC 47
48MUHAMMAD AMMAR BIN ROSLANSFBC 48
49PUTERA MUHD AIMAN DANIAL BIN MUHAMAD SAAFIESFBC 49
50MOHD AZRUL BIN MOHD HASSANSFBC 50

NAMA YANG DISENARAI DIATAS DIBERIKAN HAK,KELAYAKAN DAN KEISTIMEWAAN SEBAGAI MANA TERMAKTUB DALAM PERLEMBAGAAN KELAB 2022.

“sportsmanship united”

aktiviti sukan badminton

SFBC telah menjadi aset yang tidak ternilai kepada komuniti badminton setempat. Komitmen kami terhadap pembangunan sukan badminton terbukti dalam pengurusan kelab sukan yang efisen demi masyarakat dan sokongan kami terhadap aktiviti sukan oleh semua pihak, serta dedikasi kami terhadap masa depan badminton Malaysia. Kami akan membantu pemain baru yang meminati sukan badminton, memberikan bimbingan dan sokongan untuk membantu mereka terlibat dalam sukan ini. Kami benar-benar berterima kasih atas semua kerja keras dan dedikasi yang dilakukan oleh semua pihak kursusnya komuniti badminton di Malaysia.Majulah sukan untuk negara.

Facebook

Youtube

Whatsapp

aktiviti sukan bersama komuniti

berikan sumbangan

Kelab kami bergiat aktif dalam menjalankan aktiviti sukan badminton bersama komuniti-komuniti tempatan dan sumbangan anda amatlah diperlukan meringankan bebanan kos operasi kami sepanjang tahun. Klik di butang Derma & sumbangan bagi membantu kami membangunkan sukan setempat.

demi kemajuan sukan setempat

Berlatih bersama kami!

sertai kami

Jangan lepaskan peluang sertai kami sekarang!

BOLEH KAMI BANTU? HUBUNGI KAMI BILA-BILA MASA

HUBUNGI KAMI