Activities

Aktiviti SFBC

APA KAMI SEDIAKAN

Sparring Game

Kelab kami menjalankan latihan harian setiap 3 kali seminggu pada hari Isnin,Rabu dan Jumaat jam 9 malam sehingga 12 tengah malam.

Latihan Asas Badminton

Melatih ahli-ahli baru dan memberi focus latihan asas badminton setiap hari Rabu bermula jam 9 malam hingga 11 malam, 2 jam setiap sesi.

Perlawanan Persahabatan

Bagi menguji tahap level permainan setiap ahli kelab,kami mengadakan Perlawanan Persahabatan diantara lain-lain kelab pada setiap bulan,Disamping memupuk semangat kesukanan antara komuniti badminton setempat.

physical Fitness Training

Latihan kecergasan fizikal di gym oleh jurulatih profesional kepada ahli-ahli kelab ini bagi meningkatkan tahap kecergasan dan ketangkasan ahli.

Pembangunan sukan tempatan

Perancangan dan pelan-pelan pembangunan sedang dirangka dan dilaksanakan oleh kelab ini dengan kerjasama komuniti badminton tanah air.

Jualan barangan sukan dan portal berita sukan tempatan dan antarabangsa

Kelab ini juga menjalankan perniagaan secara online kepada komuniti sukan dan memiliki portal berita sukan sendiri.

video Latihan & pertandingan

Arkib video latihan & pertandingan oleh SFBC pada sepanjang tahun kelab ini diwujudkan

VIDEO latihanLIHAT pertandingan
Layari sscome.com.my untuk 500 mata ganjaran!

“sportsmanship united”

aktiviti sukan badminton

SFBC telah menjadi aset yang tidak ternilai kepada komuniti badminton setempat. Komitmen kami terhadap pembangunan sukan badminton terbukti dalam pengurusan kelab sukan yang efisen demi masyarakat dan sokongan kami terhadap aktiviti sukan oleh semua pihak, serta dedikasi kami terhadap masa depan badminton Malaysia. Kami akan membantu pemain baru yang meminati sukan badminton, memberikan bimbingan dan sokongan untuk membantu mereka terlibat dalam sukan ini. Kami benar-benar berterima kasih atas semua kerja keras dan dedikasi yang dilakukan oleh semua pihak kursusnya komuniti badminton di Malaysia.Majulah sukan untuk negara.

Facebook

Youtube

Whatsapp

aktiviti sukan bersama komuniti

berikan sumbangan

Kelab kami bergiat aktif dalam menjalankan aktiviti sukan badminton bersama komuniti-komuniti tempatan dan sumbangan anda amatlah diperlukan meringankan bebanan kos operasi kami sepanjang tahun. Klik di butang Derma & sumbangan bagi membantu kami membangunkan sukan setempat.

demi kemajuan sukan setempat

Berlatih bersama kami!

sertai kami

Jangan lepaskan peluang sertai kami sekarang!

BOLEH KAMI BANTU? HUBUNGI KAMI BILA-BILA MASA

HUBUNGI KAMI